Barneoppdragelse kjønn:

Hvor bevisst er du på kjønnsforskjeller i barneoppdragelse?

Hollywood-kjendisene går foran og oppdrar barna uten kjønnsbegrensninger. Men hvor lett er det?

BARNEOPPDRAGELSE UTEN KJØNNSSTEREOTYPIER: Selv om vi kanskje tror vi oppdrar jenter og gutter likt, setter vi ifølge ekspertene flere begrensninger for barna basert på kjønn. Foto: NTB Scanpix
BARNEOPPDRAGELSE UTEN KJØNNSSTEREOTYPIER: Selv om vi kanskje tror vi oppdrar jenter og gutter likt, setter vi ifølge ekspertene flere begrensninger for barna basert på kjønn. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Å oppdra barnet sitt uten kjønnsstereotypier synes å være en ny trend i Hollywood. Blant kjendisene som skal være tilhenger av en slik oppdragelse, finner man ifølge Parents.com sangerinnen Adele, komiker Russel Brand og skuespillerekteparet Will og Jada Pinkett Smith.

Alle ønsker at barna deres selv skal få velge hvordan de vil uttrykke seg, uten press om å være spesielt feminine eller maskuline i oppveksten.

Skuespiller Olivia Wild forteller i et intervju med People.com at det for henne blant annet handler om å ikke tvinge barna Daisy og Otis inn i kjønnsstereotype aktiviteter, klær eller farger.

– Jeg vet ikke hvorfor vi på et bestemt tidspunkt forteller dem at dette er for gutter og at dette er for jenter. Jeg skal gjøre mitt beste for ikke å tvinge på dem den avgrensningen, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer