- Hvor ble det av den gravide gløden alle snakker om?

Line valgte å ta seg gjennom svangerskapsproblemene med humor og selvironi.

IKKE ALLE GRAVIDE GLØDER: Gjennom sine humoristiske tegninger viser Line Severinsen de litt mindre glamorøse sidene ved svangerskapet. Foto: Kosogkaos.no / Maria V. Solem
IKKE ALLE GRAVIDE GLØDER: Gjennom sine humoristiske tegninger viser Line Severinsen de litt mindre glamorøse sidene ved svangerskapet. Foto: Kosogkaos.no / Maria V. Solem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert hørt at gravide kvinner sies å ha en spesiell vakker glød i ansiktet. 

Struttende mage og øyne som stråler litt ekstra, er også med på å danne det perfekte bildet av en kvinne som er i «lykkelige omstendigheter».

Men hvordan takler man disse forventningene til graviditeten når man selv sliter med både graviditetsakne, bekkenløsning, halsbrann og vann i kroppen?

Levde ikke opp til egne forventninger

– Det var utrolig kjekt å bli gravid, men jeg klarte ikke helt å leve opp til mine egne forventninger, sier Line Severinsen (33). 

Da hun i 2012 ble gravid for første gang, hadde hun allerede planene klare om hvordan svangerskapet hennes skulle bli. 

– Jeg skulle blant annet være flink til å leve sunt og trene. Men så kom kvalmen for fullt og jeg klarte ikke å få i meg noe sunn mat. Jeg husker at jeg slet med å gå i butikken og reagerte spesielt på lukten av fisk og reker, smiler hun. 

Da hun i tillegg fikk bekkenløsning, innså hun at det ville bli vanskelig å holde seg «fit» gjennom graviditeten. 

– Det var lett for andre å si at jeg bare måtte ta meg sammen og at graviditeten ikke er en sykdom, men jeg skjønte fort at dette ikke var noe jeg kunne gjøre noe med, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer