- Hvor ble det av den gravide gløden alle snakker om?

Line valgte å ta seg gjennom svangerskapsproblemene med humor og selvironi.

IKKE ALLE GRAVIDE GLØDER: Gjennom sine humoristiske tegninger viser Line Severinsen de litt mindre glamorøse sidene ved svangerskapet. Foto: Kosogkaos.no / Maria V. Solem
IKKE ALLE GRAVIDE GLØDER: Gjennom sine humoristiske tegninger viser Line Severinsen de litt mindre glamorøse sidene ved svangerskapet. Foto: Kosogkaos.no / Maria V. Solem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert hørt at gravide kvinner sies å ha en spesiell vakker glød i ansiktet. 

Struttende mage og øyne som stråler litt ekstra, er også med på å danne det perfekte bildet av en kvinne som er i «lykkelige omstendigheter».

Men hvordan takler man disse forventningene til graviditeten når man selv sliter med både graviditetsakne, bekkenløsning, halsbrann og vann i kroppen?

Levde ikke opp til egne forventninger

– Det var utrolig kjekt å bli gravid, men jeg klarte ikke helt å leve opp til mine egne forventninger, sier Line Severinsen (33). 

Da hun i 2012 ble gravid for første gang, hadde hun allerede planene klare om hvordan svangerskapet hennes skulle bli. 

– Jeg skulle blant annet være flink til å leve sunt og trene. Men så kom kvalmen for fullt og jeg klarte ikke å få i meg noe sunn mat. Jeg husker at jeg slet med å gå i butikken og reagerte spesielt på lukten av fisk og reker, smiler hun. 

Da hun i tillegg fikk bekkenløsning, innså hun at det ville bli vanskelig å holde seg «fit» gjennom graviditeten. 

– Det var lett for andre å si at jeg bare måtte ta meg sammen og at graviditeten ikke er en sykdom, men jeg skjønte fort at dette ikke var noe jeg kunne gjøre noe med, sier hun.

LES OGSÅ: Gulp, joggebukser og slitne ammepupper - Jade tegner hverdagen med baby

Når man har mer vann i kroppen enn Michelinmannen... Foto: instagram.com/kosogkaos/
Når man har mer vann i kroppen enn Michelinmannen... Foto: instagram.com/kosogkaos/ Vis mer

Begynte å tegne situasjonene hun opplevde

Line valgte å bruke humor og selvironi for å lettere komme seg gjennom svangerskapsproblemene. Hun begynte å skrive bloggen Kos og Kaos og fikk kjemperespons fra hele verden på sine ærlige og humoristiske illustrasjoner fra situasjonene hun opplevde. 

Nylig har de blitt utgitt i boken «Kos og Kaos. Gratulerer, du er gravid» som fokuserer på å ha en ærlig tilnærming til det å være gravid.

– Ikke alt er hentet fra eget liv, mye er inspisert fra barselgruppen min som snakket om disse problemene helt uten filter, ler Line. 

– Men tegningen av kua som ligger veltet i sengen, beskriver akkurat hvordan jeg følte meg på slutten av graviditeten. Jeg følte meg fanget i kroppen min og jeg var så stor at jeg trengte en puff for å komme meg ut av senga!

LES OGSÅ: Lei av glansbildene folk viser frem på Facebook?

Følelsen av å være som ei velta ku... Foto: instagram.com/kosogkaos/
Følelsen av å være som ei velta ku... Foto: instagram.com/kosogkaos/ Vis mer

Viktig å vise at ikke alt er perfekt

Hun tror at det å være ærlig er spesielt viktig i en tid hvor mange kanskje har litt feil oppfatning om hvordan graviditeten og barseltiden er. Når kvinner søker informasjon om det å være gravid, blir de ofte møtt med de glamorøse sidene av svangerskapet.

Kvinner som fremstiller sin opplevelse i sosiale medier og i blogger ønsker gjerne å fokusere på de positive sidene og presenterer svangerskapet sitt så perfekt som mulig.

– Det er ikke alle som har lyst til å dele bilder av seg selv rett etter fødselen, så derfor ser vi bare det som er fint og flott. Men det er jo ikke slik for alle og det er ikke alt vi kan kontrollere selv. Jeg fikk for eksempel høre at andre gravide bar babyen så fint i magen. Jeg fikk heller aldri den fine gravidgløden alle snakket om, smiler hun.

LES OGSÅ: - Alle som sier at det er enklere med barn nummer to, kan ta seg en bolle!

Slik kan en barsel-selfie også se ut! Foto: instagram.com/kosogkaos/
Slik kan en barsel-selfie også se ut! Foto: instagram.com/kosogkaos/ Vis mer

Du kan se mer av Line Severinsens tegninger på instagram @kosogkaos eller facebook.com/kosogkaos

LES OGSÅ: Viser frem sannheten om barselkroppen. Legen blir hyllet for ærligheten.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer