Gode samtaler

Hvor godt kjenner du egentlig barna dine?

Her er spørsmålene som får fart på samtalene rundt middagsbordet.

GODE SAMTALER: Noen ganger kan også foreldre trenge et par «icebreakers» for å få i gang gode samtaler med barna sine. FOTO: NTB Scanpix
GODE SAMTALER: Noen ganger kan også foreldre trenge et par «icebreakers» for å få i gang gode samtaler med barna sine. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er ikke alltid like lett å få til en meningsfull samtale med våre håpefulle, mange foreldre vil nok kjenne seg igjen i denne klassiske replikkvekslingen:

- Hvordan har du hatt det på skolen i dag?

- Bra.

- Gjorde dere noe spennende da?

- Nei.

Vi vil jo gjerne vite hvordan de har det og hva de egentlig holder på med når de ikke er sammen med oss, men når vi spør ender samtalen ofte i korte grynt og enstavelsesord til svar.

Start med uhøytidelige spørsmål

En løsning på dette problemet kan ifølge journalist og forfatter Kjersti Kvam, være å starte med å stille uhøytidelige og morsomme spørsmål som forhåpentligvis vil sette i gang videre samtaler.

I «Bedre kjent boka» har hun samlet 350 spørsmål som du kan bruke som «icebreakers» i ulike situasjoner i hverdagen din.

Kjersti er nemlig av den oppfatning at vi alle trenger å bli bedre kjent med menneskene rundt oss, ikke bare kollegaer og venner - men også vår nærmeste familie.

– Det mener jeg ikke som kritikk, og veldig mange har selvfølgelig en god relasjon til barna og sine nærmeste, men jeg tror likevel det er mange morsomme detaljer og spennende tanker og opplevelser barna våre har, som lett kan gå under radaren, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer