Tenåringene har en ganske annerledes digital hverdag enn de fleste voksne. Det går mye i blogging, sosiale medier og det å finne inspirasjon hos andre. Hvem som har ansvaret for hvordan ungdommer blir påvirket har blitt diskutert den siste tiden - men hvor mye bør foreldrene egentlig vite om ungdommenes internettliv? Og hvordan kan du som forelder holde oversikt uten å snoke?
- Først og fremst er det viktig å huske at et barn, ifølge Barnekonvensjonen, har rett på et privatliv. De har faktisk rett til å lese, vite og skrive om ting voksne ikke nødvendigvis har rett til å vite. Å snoke er i utgangspunktet straffbart.
Det sier barnevernspedagog og familieterapeut Thomas Winther til KK. Samtidig har foreldre et ansvar for hva barna deres utsettes for. Winther tror dette ansvaret best blir vedlikeholdt gjennom samtaler.
- Det er veldig viktig å gjøre barna i stand til å takle det som møter dem «der ute». Jeg tror det er best å være i forkant - å forebygge. Forsøk å sørge for at barnet eller tenåringen har gode verdier og et godt kroppsbilde fremfor å snoke, sier han.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger