Aktiviteter for barn

Hvordan få barn og unge i gang igjen etter koronaåret?

- Jeg tror at denne pausen har vist mange at det kan være godt å leve litt roligere.

AKTIVE OG GLADE BARN: Slik vil vi helst se barna våre igjen etter at koronapandemien er ferdig, men hvor lett vil overgangen til den nye hverdagen gå? FOTO: NTB Scanpix
AKTIVE OG GLADE BARN: Slik vil vi helst se barna våre igjen etter at koronapandemien er ferdig, men hvor lett vil overgangen til den nye hverdagen gå? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vaksineringen er i full gang og nesten ett år etter at Norge ble nedstengt på grunn av koronapandemien begynner vi endelig å se lys i tunellen. Men hvordan vil den nye hverdagen for barn og unge bli post-korona?

Etter måneder med ulike restriksjoner har vi jo alle, på godt og vond, vent oss til minimal sosial kontakt med andre. For mange barn har koronaen også betydd lange perioder med hjemmeskole og stengte fritidsaktiviteter.

Kan foreldre egentlig forvente at barn og unge, som har blitt vant til å holde et lavere tempo og være mye hjemme, skal ut i full aktivitet med en gang?

Line Marie Warholm er psykolog, spaltist i Aftenposten og forfatter av boken «Kule kids og foreldre som strever med å slippe taket». Hun sier koronarestriksjonene har påvirket barn og unge på ulike måter.

– For noen har hjemmeskole vært et stort tap, for andre har det vært godt å kunne konsentrere seg om skolearbeidet uten å bli forstyrret av det sosiale som foregår på skolen. Noen fordi de blir revet med av det som skjer, andre fordi det sosiale i utgangspunktet er vanskelig. For dem har det vært godt å slippe å være på skolen. Ulempen er at det kan være tungt å komme i gang igjen, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer