Kjønnsdeling

- Hvorfor må vi alltid dele barna inn etter kjønn?

Hvor ble det av kjønnsmangfoldet i barndomen, undrer trebarnsfaren.

DELE BARN ETTER KJØNN: Barnebursdager og idrettslag er to eksempler på det trebarnsfaren mener er unødvendig kjønnsdeling. FOTO: NTB Scanpix
DELE BARN ETTER KJØNN: Barnebursdager og idrettslag er to eksempler på det trebarnsfaren mener er unødvendig kjønnsdeling. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Det hele begynte egentlig med at sønnen min kom hjem med en bursdagsinvitasjon i første klasse. Festen skulle holdes på et lekeland og bare guttene var invitert, forteller Johnny Advocaat-Vedvik (36).

De siste to årene har trebarnsfaren blitt stadig mer opptatt av kjønnssegregeringen i samfunnet vårt.

For litt siden startet han Facebook-gruppen «Kjønnsdeling i skole, idrett og fritid: Hvorfor gruppere barn etter kjønn?». Her diskuterer og deler medlemmene det de mener er eksempler på unødvendig kjønnsdeling. Han håper gruppen kan bidra til økt bevisstgjøring og nysgjerrighet.

Johnny forteller at sønnen hans syntes det var dypt urettferdig at ikke venninnen ble invitert i bursdagsselskapet. Han mente det var mobbing fordi de på barnehagen hadde lært at man ikke skulle holde noen utenfor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer