Hyller mammakroppen ved å vise frem strekkmerker, hengemager og arr

Tobarnsmor har samlet inn tusenvis av uretusjerte bilder av nybakte mødre - slik er virkeligheten!

FLOTTE MAGER: Mammaer i alle fasonger.  Foto: The Shape Of a Mother
FLOTTE MAGER: Mammaer i alle fasonger. Foto: The Shape Of a Mother Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske Bonnie Ratliff Crowder er kvinnen bak nettstedet The Shape of a Mother, en portal som hyller mammakroppen - løs hud, strekkmerker og valker.

- Det gikk opp for meg at en mors kropp etter en graviditet er en av samfunnets største hemmeligheter. Alle kvinnekroppene vi ser er retusjerte og perfekte, og om vi ser annerledes ut så gjemmer vi bort kroppene våre, skriver Bonnie Ratliff Crowder på portalen. 

- Det er til å gråte av. 

Stor suksess

Dette var bakgrunnen for at hun opprettet et nettsted hvor kvinner kan dele sine historier om hvordan det var å få barn, og hvordan det har endret både livene og kroppene deres. Og det ble raskt en suksess. I dag har flere tusen mødre delt historier og bilder, og siden har hatt flere millioner visninger. 

LES OGSÅ: Bloggerne viser frem mammakroppen sin - den ekte!

Hanne Schjelderup-Eriksen, leder i Jordmorforbundet, er enig i at kroppsfikseringen er blitt nær hysterisk i samfunnet vårt.

- Unge kvinner ser opp til  rosablogg-idealer, og gravide ser kjendiser og andre nybakte mødre som tilsynelatende «får tilbake» kroppen sin like etter at de født barnet sitt. Vær heller stolt over at kvinnekroppen mestrer graviditet og fødsel, og rett heller fokuset over til at naturen sørger for barnets behov for morsmelk. Dette er viselig innrettet, sier hun. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer