Viral hit

Hysterisk småbarnsmamma får nettet til å koke

I en gymdrakt hjemme i en trang leilighet med hele familien synger mammabloggeren for full halls om unntakstilstanden som holder på gjøre henne sprø.

I FERD MED Å BLI SPRØ: - Men vi skal klare det, synger mammabloggeren for full hals i sin versjon av I Will Survive. FOTO: Skjermdump Youtube
I FERD MED Å BLI SPRØ: - Men vi skal klare det, synger mammabloggeren for full hals i sin versjon av I Will Survive. FOTO: Skjermdump Youtube Vis mer
Publisert

Det er ikke så mye å le av om dagen, og kanskje derfor er det litt ekstra gøy når noen treffer blink på hvordan mange av oss føler det akkurat nå? For litt humor i en nokså innestengt hverdag er antakelig noe de fleste har godt av, noe den London-baserte mammabloggeren Victoria Emes har skjønt.

Hennes versjon av den legendariske Gloria Gaynor-låta «I Will Survive» fra 1978, uttrykker nemlig frustrasjonen over den situasjonen mange av oss står i nå med stengte skoler, barnehager og hjemmekontor, og deles nå flittig på nettet av folk som kjenner seg igjen den lett hysteriske stemningen, særlig etter at britiske tabloider delte saken.

Første strofe er nesten den samme som originalen: «At first I was afraid I was petrified, kept thinking how I’d ever live without the world outside», synger hun i en metallisk gymdrakt hun har tatt på seg for anledningen, mens hun stirrer lengselsfullt ut av vinduet.

Så synger hun videre om alle kveldene hun har stappet i seg snacks og drukket vin, hvor forbanna hun blir på mannen sin, og hvor lyst hun får til å kaste hjemmeundervisningsopplegget i søpla.

ET VELASSORTERT UTVALG SNACKS: Noen som kjenner seg igjen? Foto: Skjermdump Youtube
ET VELASSORTERT UTVALG SNACKS: Noen som kjenner seg igjen? Foto: Skjermdump Youtube Vis mer

«But babes, we can f***ing do this» synger hun videre og råder alle mødre der ute å benytte seg av enhver metode man kan tenke seg for å ikke bli fullstendig koko, om det så er å danse, lage mat, meditere, onanere eller lukke seg inne i et skap i fem minutter dersom det er det eneste du har mulighet til.

Og kanskje er mammabloggeren virkelig inne på noe her når hun synger om dette som på engelsk kalles «coping mechanisms», eller på norsk litt krøkkete oversatt til tilpasningsmekanismer, eller mestringsrespons.

Vi har alle våre metoder

Vi har nemlig alle våre metoder for å takle stress og kriser. Og ifølge Wikipedia sjøl handler det om å mestre situasjoner som oppleves som vanskelige og krevende.

«Mestringsresponser innebærer derfor et stort spekter av ulike responser, og det kan være høyt individuelt fra person til person hvilke responser som hjelper dem i å mestre.»

Og ja, det kan for eksempel også være å ikle seg en metallisk badedrakt og synge for full hals - slik vår britiske heltinne har valgt å gjøre.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer