Friluftsliv

I 2022 skal denne familien tilbringe 1000 timer utendørs

- Deilig å slippe dårlig samvittighet over for mye skjerm.

FIREBARNSFAMILIEN PÅ TUR: Petter og Kristina hadde et ønske om å få barna bort fra skjermen og ut i naturen. Resultatet ble prosjektet #tusentimer. FOTO: Privat
FIREBARNSFAMILIEN PÅ TUR: Petter og Kristina hadde et ønske om å få barna bort fra skjermen og ut i naturen. Resultatet ble prosjektet #tusentimer. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Det er rart med det, vi er egentlig dritt lei av å gå oppå hverandre hjemme og likevel har vi blitt sløvere på å komme oss ut. Det er merkelig hvordan pandemien sløver oss ned, sier Kristina Ekerhovd-Ottersen (39).

Sammen med ektemannen Petter (40) og barna Elias (11) Samuel (7) Lukas (6) Ester (2), har hun satt seg et hårete mål for det nye året; i 2022 skal småbarnsfamilien tilbringe minst 1000 timer utendørs.

Idéen fikk de da Kristina kom over en amerikansk Instagram-konto som utfordret familier til å tilbringe tusen timer ute sammen. Da hun luftet forslaget for Petter, var han raskt med på notene.

– Vi opplever at skjermbruken har økt mye de siste to årene. Vi har noen aktive gutter som vi ønsker skal bevare gleden i å være ute og utforske naturen, fremfor å kun styrke sine skills som Minecraft-byggere når de er hjemme, sier Kristina.

– Så istedenfor å fortsette kampen mot spilletid og mas om skjerm, ville vi heller fokusere på alternativet. Vi ønsket å skape et felles mål sammen, fremfor de gjentagende «Nei. Ikke mas om mer spilletid nå!».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer