Koronapandemien

I åtte uker var Michelle innesperret med barna i byleiligheten

- Vi har brutt loven for å la barna se andre barn.

HAR VÆRT INNENDØRS I ÅTTE UKER: Familien Savard bor i en leilighet midt i den italienske storbyen Torino og har virkelig fått føle på hvordan det er å ha portforbud med små barn. FOTO: Privat
HAR VÆRT INNENDØRS I ÅTTE UKER: Familien Savard bor i en leilighet midt i den italienske storbyen Torino og har virkelig fått føle på hvordan det er å ha portforbud med små barn. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Etter at det ble litt mer fritt ser jeg en stor endring i barnas humør. Sønnen min sover endelig normalt igjen og datteren min er blitt gladere. Det er virkelig stor forskjell, sier Michelle Savard (38).

Tobarnsmoren er opprinnelig fra Canada men har de siste ti årene bodd i Italia sammen med ektemannen Guillaume og deres to barn Félix (3) og Sophie (7).

Familien er bosatt i sentrum av Torino som ligger i regionen Piemonte, en av de som har vært hardest rammet av koronapandemien. Barna har vært hjemme fra skole og barnehage siden den siste uken i februar og fra 6. mars ble det innført fullt portforbud.

Leiligheten deres er på 140 kvadratmeter og består av to små soverom og en liten balkong.

– Men egentlig er leiligheten mye mindre da man her også teller med veggene og dette er en gammel bygning med tykke vegger, smiler Michelle. – Barna deler rom og sover i køyesenger, og vi har egentlig begynt å vokse ut av huset. Vi var i prosessen med å finne et større hus, men alt har blitt satt på pause på grunn av dagens situasjon.

Fortsatt strenge restriksjoner

Mandag 4. mai bestemte italienske myndigheter seg for å lette noe på de strenge restriksjonene. Forventningene til hva denne «fase to» ville innebære var stor, men mange ble dessverre skuffet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer