I denne klassen slipper foreldrene å stresse med bursdagsgaver

- Felles «klassegave» sparer alle for tid og penger

FELLES KLASSEGAVE: I første klasse ved Gard skole i Haugesund har foreldrene blitt enige om å ha en felles «klassegave» i barnebursdagene. Foto: Privat
FELLES KLASSEGAVE: I første klasse ved Gard skole i Haugesund har foreldrene blitt enige om å ha en felles «klassegave» i barnebursdagene. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Barnebursdager kan bli en stor utgift i mange familier, spesielt dersom man har flere barn i skolealder.

I første klasse ved Gard skole i Haugesund har foreldrene løst dette problemet. Her har de nemlig blitt enige om å ha en felles «klassegave» i barnebursdagene.

Kjøper bare en bursdagsgave

Kort fortalt går ordningen ut på at foreldrene til barnet kjøper en bursdagsgave som skal være fra hele klassen. Det eneste gjestene da behøver å gjøre, er å skrive eller tegne et kort med en koselig hilsen til bursdagsbarnet.

– Vi ville gjerne at bursdagsbarnet skulle være i fokus og ikke gavene, sier Stine Gudmestad Jensen. Hun er initiativtaker til denne ordningen som er blitt tatt svært godt imot av de andre foreldrene i klassen.

– Jeg jobber selv som lærer og fikk idéen fra en tidligere kollega av meg, forteller hun.

– Jeg testet det ut i noen klasser og ønsket så at mine barn skulle ha det samme. Vi har gjort det med begge de to eldste barna våre og det har fungert kjempebra.

Sparer tid, penger og miljø

Stine mener ordningen både er kostnadsbesparende, tidsbesparende og mer miljøvennlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer