Redningsdåd:

Ihne tenkte lynraskt da hun så at bestevenninnen var i livsfare: - Jeg så plutselig at hun lå og fløt i vannkanten

Årlig hedres flere barn for å ha reddet et annet barns liv. Ihne (15) er en av dem.

DRAMATISK ULYKKE: Karoline (til venstre) takker bestevenninnen Ihne for at hun lever i dag. Foto: Privat
DRAMATISK ULYKKE: Karoline (til venstre) takker bestevenninnen Ihne for at hun lever i dag. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg er veldig takknemlig for det Ihne gjorde og at hun handlet så fort. Selv om hun først trodde at jeg tullet, dro hun meg opp av vannet. Hun var den som reddet livet mitt, forteller Karoline Øhman (15).

Det hele skjedde i september i fjor, da tiendeklassingene ved Dysjaland skole var samlet på en leirskole i Evje i Aust-Agder. Her fikk de blant annet prøve seg på å rafte i elva. Som en del av dette opplegget kunne de som hadde lyst hoppe fra en stein i elva og svømme inn til land.

Ihne Ølberg (15) forteller at de to venninne hadde lyst til å prøve, og at de ble enige om at Karoline skulle hoppe først.

– Det var ganske høyt, kanskje halvannen meter. Jeg hoppet etter Karoline, men da jeg begynte å svømme oppdaget jeg at jeg kom inn til land før henne. Jeg så meg rundt og da så jeg plutselig at hun lå og fløt litt lengre borti vannkanten. Hun lå halvveis på siden med åpen munn og øyne.

LES OGSÅ: Dette bør alle foreldre vite om sekundærdrukning

Trodde først hun bare tullet

Selv om Ihne først trodde venninnen bare tullet med henne, dro hun henne likevel raskt inn til land og tilkalte hjelp. En lærer og personale fra leirskolen kom løpende og startet umiddelbart med hjerte- og lungeredning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer