Ikke spør om dette!

Det kan faktisk være en god grunn til at barna lar vente på seg.

SÅRENDE KOMMENTARER: Når man har forsøkt å bli gravid i flere år, oppleves spørsmål og kommentarer fra andre som ekstra sårende. Foto:  Shutterstock ©
SÅRENDE KOMMENTARER: Når man har forsøkt å bli gravid i flere år, oppleves spørsmål og kommentarer fra andre som ekstra sårende. Foto: Shutterstock © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Nå har dere vært sammen i 4 år, bor sammen, har hus, stabil økonomi. Nå må dere få barn!»

Mammanettbloggeren call20 er en av mange kvinner som i flere år har forsøkt å bli gravid uten å lykkes. På bloggen sin forteller hun hvordan det knyter seg i henne hver gang hun får spørsmål om hun ikke snart skal bli gravid.

I tre år har vi prøvd og feilet. Jeg orker ikke flere spørsmål. Dette er noe ingen har noe med, hvor blir det av manerene til folk?

- Selvfølgelig vet jeg at de bare mener godt, men det hjelper faktisk ikke at man blir spurt hele tiden. Uansett hvor jeg går, så blir jeg minnet på at vi ikke har fått det til. Å få en famille er det største ønsket vi har, en egen famille, skriver hun.

LES OGSÅ: Ti ting man ikke sier til gravide

Blir forbannet

Bloggeren er langt fra alene, mange deler sine erfaringer med lignende kommentarer i Mammanetts forum.

Vi har tidligere fortalt historien om 31 år gamle «Susanne» som har mistet seks barn i spontanaborter og svangerskap utenfor livmoren. Hun synes det er svært vanskelig å stadig bli minnet på at hun «ikke er normal» fordi hun fortsatt ikke har fått barn nummer to.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer