Ikke spør om vi skal ha barn!

I dag kom spørsmålet igjen og det opp til flere ganger. - "Skal ikke dere ha barn snart da? Er vel på tide dere begynner snart?"

Flere og flere av venninnene mine har blitt gravide og fått barn. Jeg bare ler bort spørsmål om barn - de aner ikke at jeg hvor fortvilet jeg er! Foto: Shutterstock.com ©
Flere og flere av venninnene mine har blitt gravide og fått barn. Jeg bare ler bort spørsmål om barn - de aner ikke at jeg hvor fortvilet jeg er! Foto: Shutterstock.com © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg ler, ser på vennene mine og svarer at vi ikke stresser. Jeg lurer på om noen kan se på meg at jeg lyver. Aller mest har jeg lyst å rope ut at de kan passe sine egne saker. Orker ikke det spørsmålet flere ganger, orker ikke lyve, orker ikke late som ingen ting mens jeg gråter inni meg.

 

Et år med prøving tærer på

Hvordan kan de vite at i dag kom mensen – igjen! Hvordan kan de vite at før vi møttes på vår månedlige kveld, har jeg grått mine fortvilede tårer i flere timer? Hvordan kan de vite hvordan det føles? Hvordan det føles og rett og slett ikke få det til. Vi har prøvd i godt over ett år. Jeg går på piller som skal fremme eggløsning, jeg lever så sunt jeg klarer og jeg prøver virkelig å være positiv. Men nedturen som kommer måned etter måned sliter på motet. Følelsen av å føle seg mislykket, følelsen av at man ikke er kvinne nok.

Blir jeg straffet?

Er det fordi jeg ikke har ønsket meg et barn nok tidligere, fordi jeg ikke har vært en av de som bare gleder seg til å få barn? Er det en større makt som straffer meg for noe jeg har gjort galt? Jeg og min mann møttes for rundt ti år siden. Vi har tatt utdannelse, reist og kost oss. Levd livet.Tidligere fikk jeg vondt i magen av tanken på å få barn, kunne ikke se for meg selv som mor. Tenkte at det ikke passet meg.  Og den biologiske klokken var jeg sikker på at ikke fantes i meg. Men den gjorde det, og det ble slutt på den hormonelle prevensjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer