Barneoppdragelse

– Ikke vær barnas tjener i sommer. Du skal også ha ferie

Den svenske eksperten har gått viralt med sin foreldrekritikk.

BARNEOPPDRAGELSE: Den svenske TV4-legen Mikael Sandström kom i juni 2023 med ferieråd til foreldre som har vekket oppsikt. FOTO: Skjermdump TV$
BARNEOPPDRAGELSE: Den svenske TV4-legen Mikael Sandström kom i juni 2023 med ferieråd til foreldre som har vekket oppsikt. FOTO: Skjermdump TV$ Vis mer
Publisert

Ferietid er familietid for mange, og det mangler ikke på råd om hvordan få det best mulig de ukene man er samlet med stort og smått. Moderne familiekonstellasjoner gjør kanskje terrenget ekstra utfordrende å navigere i, og KK har tidligere skrevet om hva man egentlig har lov til å si til andres barn.

Men også egne barn er kilde til diskusjoner, og i ferien kan eventuelle gnisninger i en familie bli ekstra tydelige.

Da svenske TV4 tok opp temaet i sin frokostsending i juni 2023, kom kanalens faste ekspert, legen Mikael Sandström, best kjent som Doktor Mikael, med et råd som har fått nettet til å koke.

Ifølge kanalen har innslaget, som ble delt på Facebook, skapt et engasjement de sjelden har sett maken til.

I programmet får legen spørsmål om hvordan en fersk bonusfamilie med seks barn kan få en best mulig ferie, og hvordan foreldrene kan hente seg inn «og samtidig gjøre barna glade?». Og det er svaret til legen som vekker oppsikt. Han innleder med å si at klare grenser er viktig, og at alle ikke trenger å være med på alt av aktiviteter. Antall aktiviteter kan også kuttes ned på, mener han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer