Fødselsdepresjon

- Ingen kunne se på dette bildet hvor dårlig jeg var

Fødselsdepresjon rammer nesten en av fem kvinner. For Mel (31) kom den med sterk angst og kontrollbehov.

FØDSELSDEPRESJON: - Det er rart at man på dette bildet ikke kan se hvor dårlig jeg var, skriver Mel Watts på Facebook. Firebarnsmoren har valgt å være åpen om sine utfordringer med fødselsdepresjon i håp om å kunne hjelpe andre i samme situasjon. FOTO: Privat
FØDSELSDEPRESJON: - Det er rart at man på dette bildet ikke kan se hvor dårlig jeg var, skriver Mel Watts på Facebook. Firebarnsmoren har valgt å være åpen om sine utfordringer med fødselsdepresjon i håp om å kunne hjelpe andre i samme situasjon. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Sett utenfra trodde alle at jeg hadde det bra, for i motsetning til andre sykdommer var det veldig vanskelig å se min, skriver den australske bloggeren og firebarnsmoren Mel Watts.

Hun har fått mye oppmerksomhet etter at hun på Facebook delte bilde av et tilsynelatende lykkelig øyeblikk sammen med sitt nyfødte barn. Men som Watts avslører i teksten til bildet, var virkeligheten en ganske annen.

Watts har nemlig slitt med fødselsdepresjon i forbindelse med to av sine fire svangerskap. Selv om hun tilsynelatende taklet hverdagen med hjem og barn bra, slet hun med sterk angst.

Hun var blant annet livredd for å forlate huset sitt, for at noe skulle skje med barna og at ektemannen skulle havne i en ulykken når han kjørte på motorveien.

Store problemer med magen

Angsten var så sterk at den fikk flere fysiske utslag. I tillegg til svette, hjertebank og kortpusthet, hadde hun store problemer med magen.

Til tross for kraftig medisinering, måtte hun på det verste likevel gå på do ti ganger om dagen.

– Jeg kunne ikke forlate huset mitt og jeg hatet å følge datteren min til barnehagen. Jeg visste om alle toalettstoppene til og fra, skriver hun på Instagram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer