Ingen vil ha en alenemor?

Ingen vil ha en alenemor
Ingen vil ha en alenemor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Du kommer aldri til å finne deg ny kjæreste om du får barn nå, ingen vil ha en alenemor! Jeg vet egentlig ikke hvor mange ganger jeg har snakket med jenter som har fått høre dette eller lignende, forteller Bente i Amathea. - Å velge om du skal fortsette et svangerskap eller ikke er vanskelig nok om man ikke skal få høre at man kan bli Singel resten av livet. 

Hvem sier dette? Jo både de som er "faren til svangerskapet", foreldre til den  gravide og venninner. Noen ganger må jeg le, men samtidig er det så stygt å si slike ting. Hvorfor skulle man ikke ha muligheten til å møte en ny kjæreste når man har barn?

Les også: Temasider for deg som er alenemor eller alenegravid

Det blir noen utfordringer ekstra når man har barn. Det er det ingen tvil om. Men dette med å skaffe seg ny kjæreste er neppe det første man bekymrer seg for når man er gravid. Hvor mange barn er det ikke som har stefar/mor. Hvorfor skulle ikke du kunne få en kjæreste?

Men jeg må si at de gutta som går inn i et forhold der det er barn fra før - de er tøffe! For selv om barnet har en biologisk far som de har kontakt med, så vil stefaren bli en farsfigur i større eller mindre grad.

Mange alenemødre jeg har møtt sier også at de ikke kommer til å finne noen ny kjæreste på lenge, at det sikkert blir vanskelig å takle en mann som skal ta del i barnets liv, at man er redd menn skal være skeptiske når man forteller man har barn. Men plutselig var det en mann der likevel...

Vel. Om en mann ikke vil ha deg som kjæreste på grunn av barnet ditt, kan du vel vurdere om han er verdt bryet. Jeg tror at om du er glad nok i en person så blir du glad i barnet også. På en annen side er det jo like greit at mannen er ærlige på det med en gang, enn at de leker kjæreste en stund for så å finne ut at ansvaret blir for stort. Jeg hørte nylig om en mann som forlot sin kone og 6 barn med den unnskyldningen at:  "Jeg ante da ikke at det skulle bli så mye jobb med 6 barn." Det var altså hans egne barn. Det er altså ikke like mye jobb og ansvar for moren...? Jeg håper det var mer enn de 6 barna han hadde vært med å lage selv som var årsaken til bruddet. Forhåpentligvis ikke hverdagskost det der.

Ja visst er det tøft å være steforelder til unger som kanskje ikke vil vite av deg, eller trasser og bruker din steforeldrestatus for alt det er verdt. Og det er ikke alle som egner seg til å gå inn i et forhold der det er barn. Men å bruke "Du kommer til å bli alene resten av livet" for å skremme noen, den er drøy. Å være stefar krever sin MANN!! Så da spørs det da, om han er mann nok, eller om du som mor tør å la ham være det.

Noen ganger ryker forhold fordi moren ikke lar den nye kjæresten få ta del på en skikkelig måte.
Hva du gjør med livet ditt som alenemamma er jo mye opp til deg selv også. Barnet/barna kommer først selvfølgelig, men glem ikke deg selv. Det går ut over både deg selv og barnet om du ikke ivaretar noen av dine egne interesser og behov. Og da snakker jeg ikke først og fremst om menn!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer