«Ingrid» (14) skulle adoptere bort sønnen

- Så angret hun …

14 ÅR OG GRAVID: "Ingrid" ble mamma tidligere enn de fleste. Foto: Colourbox. Personen på illustrasjonsbilde har ingen tilknytning til historien.
14 ÅR OG GRAVID: "Ingrid" ble mamma tidligere enn de fleste. Foto: Colourbox. Personen på illustrasjonsbilde har ingen tilknytning til historien. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En forsommer-helg for fem år siden var «Ingrid» (14) på hyttetur sammen med sine foreldre og lillesøster. Etter en lang dag med lek og bading, hadde hun lagt seg på senga i hytta for å lese. Plutselig kjente hun kraftige bevegelser i magen. 

Ønsket å ta abort 

– Jeg skjønte nesten med en gang hva det var, forteller Ingrid som i dag er 20 år gammel. Hun husker tilbake på redselen hun følte og alle tankene hun hadde den dagen på hytta.

– Jeg tenkte på om jeg skulle si noe til mamma og pappa eller om skulle jeg ta abort uten å si det til noen. Men jeg ville ikke leve med en abort resten av livet, uten at noen visste det, sier hun. 

Ingrid valgte derfor straks å fortelle foreldrene om sine mistanker. – Jeg brast i gråt. Jeg hikstet ut ordene «pappa jeg tror jeg er gravid». Pappa ble helt matt i ansiktet og han begynte å gråte han også, forteller hun.

Dagen etter kjørte familien hjemover og på veien kjøpte moren en graviditetstest. Den var positiv.

LES OGSÅ: 15 år og gravid 

Visste ikke med hvem og når 

Da graviditeten var et faktum, forsøkte Ingrid å finne ut hvor langt på vei hun kunne være. Menstruasjonen hadde vært uregelmessig i mange måneder og hvem faren til babyen var visste hun heller ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.