Inkontinens: Slik gjør du noe med det

Inkontinens: Slik gjør du noe med det
Publisert
Sist oppdatert

Hva er den beste treningen for bekkenbunnen etter fødselen?Få svar fra en fysioterapeut, en professor i treningsvitenskap og en sexologsom har utviklet sin egen bekkenbunnstrener.

I en norsk undersøkelse rapporterer 30% av kvinnene om urinlekkasje, i følge nhi.no. Hos mange av kvinnene oppstår inkontinensen i svangerskapet eller etter en fødsel. 

Du har sikkert hørt at du bør knipe. Bekkenbunnstrening og knipeøvelser er viktig for å få musklene i gjenge igjen etter fødselen, da mange opplever inkontinens. Men hvorvidt det holder å knipe litt hver dag, eller om man faktisk trenger hjelpemidler til dette, det er ikke så lett å vite. 

For hvor mye bør jeg trene? Bør jeg prøve vaginalvekter, elektrostimulering, eller kanskje en fleksibel bekkenbunnstrener i silikon?

– Er som annen styrketrening

Kari Bø er professor i treningsvitenskap og fysioterapeut ved Norges Idrettshøgskole i Oslo. Hun har i tyve år forsket på utvikling av teknikker for kvinner med problemer i bekkenbunnen, og sier at det er evidens for at trening på egenhånd gir gode resultater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer