IVF-forsøk: Hva er det som driver oss?

Familieterapeut Tones har klienter som har mer enn 10 IVF-forsøk bak seg.

IVF-forsøk: Hva er det som driver oss?
Publisert
Sist oppdatert

– Hva er drivkraften som gjør at enkelte par går gjennom forsøk på forsøk uten å gi opp mens andre synes et forsøk er mer enn nok, spør familieterapeut Tone.

- For ikke lenge siden hadde jeg en klient som skulle i gang med sitt tiende IVF forsøk.  I sin henvendelse på mail kom det frem at hun var relativt ung og at det ikke var funnet noen grunn til at verken hun eller partneren burde har problemer med å få barn.  Selve befruktningen av eggene hadde vært en suksess og for hvert forsøk hadde de både fått satt inn egg og de hadde fått egg på «frys». Jeg ble nysgjerrig på hva som var drivkraften til denne kvinnen. Hva gjør at man går fra forsøk til forsøk?

Da hun entret terapirommet slo det meg hvor vakker og glad hun tilsynelatende så ut, hun hadde en enorm utstråling. Hun startet med å fortelle sin historie. Om det inderlige ønsket om å få barn, den uutholdelige tanken på og kanskje aldri få oppleve å gå gravid. Det var lite tårer å se under denne seansen, og jeg undret meg over om hun var i kontakt med sine såre følelser fra prosessen eller om hun bare fokuserte fremover til neste IVF forsøk?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer