Småspiste Barn

Ja, det er normalt at du ikke får barnet til å spise, men det trenger nødvendigvis ikke å være farlig

Det er helt normalt at appetitten varierer litt, men det finnes noen tips. - Det gjelder å ha is i magen. Friske barn sulter ikke på seg et helseproblem, sier ekspert.

FÅ BARNET TIL Å SPISE: Det er helt naturlig at matlysten hos går litt opp og ned, og det er ikke alltid så lurt å gi det for mye oppmerksomhet.  Foto: Scanpix
FÅ BARNET TIL Å SPISE: Det er helt naturlig at matlysten hos går litt opp og ned, og det er ikke alltid så lurt å gi det for mye oppmerksomhet. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen ganger er minstemann rett og slett totalt uinteressert i å spise middagen sin, og mer opptatt av hvor langt den kan kastes. Om barnet ikke vil ha middag er det sannsynligvis ikke noe farlig, og løsningen er nok som regel å heller gjøre så lite ut av det som mulig. (Psst: - Som regel tenker ikke barna over at maten vi spiser er annerledes)

- I stedet for å starte en maktkamp som du er nødt til å tape, kan du la barnet hoppe over et måltid. Hvis du gir lite oppmerksomhet rundt at barnet ikke vil spise, går som regel problemet over av seg selv, sier Stein Erik Ulvund Professor, i pedagogikk ved universitetet i Oslo og forfatter av blant annet «Rakkerunger og englebarn» og serien «Forstå barnet ditt».

LES OGSÅ: Er du gravid og spiser ikke kjøtt? 

Ikke forsøk å tvinge i barnet mat

Å slite litt med å få i barnet sitt nok mat i perioder er ikke uvanlig. Er du bekymret bør det diskuteres med helsestasjonen, men om barnet er friskt og raskt kan det smarteste være å gi det litt tid.  

- Jo mer du bekymrer deg for barnets matlyst, jo vanskeligere blir det å løse problemet. Det virker mot sin hensikt hvis du forsøker å tvinge barnet til å spise, sier Ulvund og fortsetter: 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer