Jeg blir aldri slank igjen

Foto: Shutterstock ©
Foto: Shutterstock © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du bekymrer deg kanskje for at kroppen din skal bli veldig forandret etter en graviditet og fødsel. Det hjelper heller ikke å lese om kjendis etter kjendis som blir trillet ut av fødestua mer skinnmager enn du var i din ungdoms vår!

Optimalt sett legger en gravid kvinne på seg 12-15 kilo i løpet av et svangerskap. Kanskje litt mindre hvis du i utgangspunktet er overvektig, noe mer hvis du i utgangspunktet er undervektig. Her kan du lese mer om din gravide BMI, og hvordan du bør legge på deg gjennom svangerskapet.

Sannheten er at - JA - ca. 20% klarer ikke å komme tilbake til samme vekt etter et svangerskap. Du kan forebygge dette ved å spise sunt og holde deg i bevegelse. Gravide skal spise for to - men ikke for to voksne! Les mer om dette her

Fra naturens side er vi kvinner innrettet slik at vi har et ekstra energilager beregnet særlig til svangerskap og amming. Dette lageret setter seg gjerne rundt hofter og lår. Når barnet er født vil amming være med å hjelpe deg ned i vekt, og særlig fettlagrene rundt hofte og lår vil i denne perioden fort tappes, og mange opplever derfor fort å gå ned i vekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer