Svangerskapsdepresjon

- Jeg følte at jeg var den eneste som ikke taklet å være gravid

Da jordmor spurte hvordan det gikk, strømmet tårene på for Karoline Røed (34).

SVANGERSKAPSDEPRESJON: Karoline Røed (34) har hatt et veldig tungt svangerskap mentalt. Hun ønsker å bevisstgjøre andre som opplever det samme. Foto: Ida Bergersen
SVANGERSKAPSDEPRESJON: Karoline Røed (34) har hatt et veldig tungt svangerskap mentalt. Hun ønsker å bevisstgjøre andre som opplever det samme. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

- Jeg følte at jeg var den eneste som ikke taklet å være gravid. Man skal være glad og takknemlig for at man kan bli gravid, og ikke gå rundt og være deppa.

Karoline Røed (34) titter ned på den store kulen på magen. Hun har termin 23. juni – fødselen kan sette i gang når som helst. Istedenfor å gå rundt og glede seg, har hun hatt det svært tøft.

- Jeg har et godt nettverk rundt meg, og verdens beste samboer. Likevel ble alt veldig tungt, og jeg bekymret meg mye for hva som ville skje i tiden fremover.

Graviditet og flytting

Karoline har ikke vært en av dem som alltid har drømt om å få barn. Hun tenkte at hun kunne leve et lykkelig liv uten.

- Det er mange på min alder som allerede har fått barn, men jeg har aldri savnet det i livet mitt. Jeg har to nevøer jeg er veldig glad i, og har tenkt at jeg får «barnedosen» min derfra. Men så møtte jeg mannen i livet mitt, da, sier hun, og smiler bredt.

KK møter Karoline på en kafé i Hamar. Det lange, tykke håret blåser i vinden, og hun sørger for å dra den hvite kjolen godt inn under lårene når vinden tar tak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer