Tiden etter fødsel:

– Jeg følte jeg måtte se presentabel ut bare dager etter fødselen, selv om det kjentes som jeg hadde blitt påkjørt av et tog

Influencer Borghild Terese Jørgensen tror åpenhet kan bidra til at flere kvinner klarer å stå imot presset om å fremstå «perfekt» rett etter en fødsel.

ØNSKER SEG MER ÅPENHET: Influencer Borghild Terese Jørgensen, her med datteren Norhild (4 mnd), håper at flere kvinner tør å prate om det de opplever etter fødselen. FOTO: Privat
ØNSKER SEG MER ÅPENHET: Influencer Borghild Terese Jørgensen, her med datteren Norhild (4 mnd), håper at flere kvinner tør å prate om det de opplever etter fødselen. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Jeg mener at vi jenter og kvinner kan finne ekstrem styrke i hverandre dersom vi åpner oss. Selv om opplevelsene er ulike vil jeg tro de har mange fellestrekk, sier Borghild Terese Jørgensen (23).

Etter at hun for fire måneder siden fikk datteren Norhild og ble mamma for første gang, har hun tatt til orde for mer åpenhet og ærlighet rundt hva som egentlig skjer med kvinners kropp rett etter fødselen.

– Er det oppfatningen om at kvinnekroppen skal være ren, pen og fristende som gjør at vi unngår å prate om det vi opplever etter fødsel, spør hun på bloggen sin.

Selv om Borghild Terese synes det er bra at kvinner i større grad tør å snakke åpent om strekkmerker og løs hud, savner hun mer åpenhet om det som foregår «under overflaten».

– Jeg hadde på forhånd ingen anelse om hva jeg kunne vente meg av kroppen etterpå. Det ene bildet jeg hadde i hodet om at underlivet skulle se rasert ut stemte heldigvis ikke. Men det tok meg ganske lang tid før jeg turte å se!

– Jeg ble nok mest overrasket over mengden blod, svette og melk. Det flommet over. Jeg ble også overrasket over hvor vondt halebeinet ble og hvor såre et par brystvorter kan bli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer