Ammeproblemer

– Jeg gråt mens jeg ga babyen melk fra flaske

Da Brita (29) ble mamma for første gang var hun toppmotivert for å amme datteren. Men slik ble det ikke ...

AMMEPROBLEMER: Kun et fåtall norske kvinner velger å ikke amme. Hos en del oppstår det imidlertid ting som kan gjøre fullamming vanskelig. FOTO: NTB Scanpix
AMMEPROBLEMER: Kun et fåtall norske kvinner velger å ikke amme. Hos en del oppstår det imidlertid ting som kan gjøre fullamming vanskelig. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Lykken var stor da Brita Christine Lillevik (29) og Tor Henrik Henriksen (31) for 18 uker siden kunne ønske datteren Inga Alette velkommen til verden.

Men tiden som nybakt mamma har vært alt annet enn enkel for Brita, da utfordringene har stått i kø.

Brita forteller at det hele startet under graviditeten. På en ultralyd ble det avdekket at datteren deres hadde brede skuldre, noe som ga en økt risiko for at hun kunne sette seg fast under fødselen. Det ble derfor besluttet at hun skulle fødes ved et planlagt keisersnitt.

Fordi Brita hadde hyperemesis gravidarum (alvorlig svangerskapskvalme) ble det også ansett som et risikosvangerskap, og da hun to uker før termin ikke lenger kjente liv i magen, ble det foretatt et hastekeisersnitt.

– Jeg har alltid hatt et stort ønske om å amme, da det er ekstra næringsrikt, gratis og mindre tidkrevende. Jeg visste at det ved et keisersnitt kan ta litt lengre tid før melken kommer i gang og jeg ville derfor starte med å pumpe brystene før. Jordmødrene mente det ikke var nødvendig, men det gikk slik jeg trodde. Like etter fødselen kom det ikke melk i det hele tatt, til tross for at jeg forsøkte å pumpe, forteller Brita.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer