Strever psykisk etter spontanabort:

- Jeg gråt og gråt, plutselig skulle jeg ikke bli mor likevel

Veldig mange opplever det, men veldig få snakker om det. -Kanskje trenger vi ikke stå så himla alene i sorgen, sier Kristel Henriksen (36).

STREVER PSYKISK ETTER SPONTANABORT: Kristel Henriksen opplevde en missed abortion og ble sjokkert over sorgen hun opplevde og hvor lite det ble snakket om. FOTO: Yvonne Wilhelmsen
STREVER PSYKISK ETTER SPONTANABORT: Kristel Henriksen opplevde en missed abortion og ble sjokkert over sorgen hun opplevde og hvor lite det ble snakket om. FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Det er nok sånn at du har det vi kaller en missed abortion. Dessverre», sier gynekologen. De måtte ha tatt feil. Jeg har jo ei frisk jente fra før. Jeg skulle fortelle alle jentene på julebordet at det skulle skje igjen. Jeg skulle overraske søstrene mine med å være småfeit til jul. Jeg skulle gå gravid samtidig med den ene søsteren min og få en hylende bylt som lukter himmelsk bare to måneder etter henne. Jeg skulle ikke inn på sykehuset for å sitte over et toalett og blø ut det som skulle bli ungen min. Vi reiste hjem med «abortion first aid kit»: piller mot kvalme og smerter, monsterbleier, bind, spybeger og sykehustruser. Alt gikk jo kjempebra, nå var det ferdig. Bare at det ikke var det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer