Barnebursdag

– Jeg har fått meldinger fra foreldre som ikke har råd til å sende barnet i bursdag

Influenser raser mot svinedyr bursdagstrend.

BARNEBURSDAG: Influenser Merete Gamst mener gavefokuset i barnebursdager har tatt helt overhånd, og har funnet en rimeligere og mer bærekraftig måte å feire de små. FOTO: Privat
BARNEBURSDAG: Influenser Merete Gamst mener gavefokuset i barnebursdager har tatt helt overhånd, og har funnet en rimeligere og mer bærekraftig måte å feire de små. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da influenser Merete Gamst skulle feire fireårsdagen for datteren, gjorde hun en oppdagelse mange småbarnsforeldre nok kan kjenne seg igjen i.

Mens gavehaugen nærmest tronet over hodet på den lille jubilanten, og gjestene satt i ring rundt henne og kanskje håpet at akkurat deres gave kom til å bli den aller fineste (!), begynte datteren å bli mindre og mindre interessert i det hun fikk.

– Det kom pakke på pakke og hun klarte ikke å ta det helt inn. Allerede da hun åpnet gave nummer to, kjente jeg at det hadde holdt i massevis. Hun ble rett og slett overstimulert av altfor mange gaver og rakk omtrent ikke takke for gaven før hun kastet seg over neste. Da begynte jeg å tenke at hun ikke trengte enda en enhjørning eller leke i regnbuefarger. Hun har jo egentlig alt hun trenger fra før.

Gavepress

Da gjestene var gått, la Merete ut et innlegg på Instagram-kontoen sin @Positivista der hun spurte følgerne om erfaringer og tips til hvordan feire bursdagen på en mer moderat måte, uten så mye oppmerksomhet rundt gaver. Responsen var stor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer