Funkygine

- Jeg har hatt en annerledes barndom

Jørgine Vasstrand hyller moren.

FUNKYGINE: Jørgine Vasstrand, mest kjent som Funkygine, hyller moren på sosiale medier. Selv har hun fire barn. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
FUNKYGINE: Jørgine Vasstrand, mest kjent som Funkygine, hyller moren på sosiale medier. Selv har hun fire barn. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg har på mange måter hatt en annerledes barndom.

Det skriver Jørgine Vasstrand (34), også kjent som Funkygine, på Instagram i oktober.

Hun har bodd mange steder, byttet land og hengt på med mange av «mammas påfunn». Men underveis i dette «lett kaotiske livet», understreker Vasstrand at hun aldri har følt seg utrygg, vært redd eller blitt utsatt for trusler eller farer.

- Jeg har fått leve, utforske og gjøre mine egne erfaringer i full visshet om at mamma alltid vil stå et skritt bak meg, at verden var et trygt sted og livet lå foran meg med muligheter og utfordringer.

Sånn skulle alle barn hatt det, mener 34-åringen, og oppfordrer følgerne sine til å bli bøssebærere til årets TV-aksjon som går til Redd Barnas arbeid for å hjelpe barn rammet av krig og konflikt. Vasstrand, som også er personlig trener, skal selv donere en PT-time til inntekt for TV-aksjonen.

KK har forsøkt å få kontakt med Jørgine Vasstrand, foreløpig uten hell.

- Kunne aldri reise på ferie

Til KK sier Jørgines mor, Trude Vasstrand (59) at hun kjenner seg igjen det datteren skriver.

- Jeg har reist og styret, og dratt med meg ungene på alt mulig, men jeg har alltid tenkt at for barna mine så er hjemme der jeg er.

TRUDE VASSTRAND: - Hjemme er der jeg er, sier Trude Vasstrand. Foto: Ida Bergersen
TRUDE VASSTRAND: - Hjemme er der jeg er, sier Trude Vasstrand. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Til tross for at deres hjem kanskje ikke har vært like stabilt som andre, er Trude glad for å høre at hun likevel har klart å sørge for en trygghet.

- Jeg har alltid vært til stede og alltid prøvd å formidle at uansett hva de gjør eller hva som skjer, så er jeg på deres side. Har de gjort dumme valg, er lei seg eller angrer seg, så er jeg der uansett - spiller ingen rolle hva de gjør. Det vet de ennå.

KK har tidligere skrevet om da Trude som alenemor forsøkte å få endene til å møtes, og om de harde årene i Italia da barna var små, og siden hjemme i Ålesund. I dag består Funkyfam av datteren Jørgine og Trudes tre sønner, og sammen er de noen av Norges mest populære TV-personligheter.

- Da barna var små hadde jeg utrolig dårlig råd. Jeg har egentlig hatt lite penger helt siden jeg fikk Jørgine. I Italia hadde vi penger i en periode, men etterpå var det katastrofe. Etter at jeg ble alenemor kunne jeg aldri reise på ferie med barna, sa Trude til KK den gangen.

Skape minner

Jobben som guide i Italia hadde gjort at hun «kom seg litt rundt», som hun kaller det, men hjemme i Ålesund ble det striskjorte og havrelefsa:

– Jeg måtte planlegge sommeren nøye for å få pengene til å strekke til. Vi var aldri på Tusenfryd eller i syden, det hadde vi ikke råd til.

Men man trenger ikke god økonomi for å skape gode ferieminner, understreket Trude, og påpekte at de skal lite til for å skape gode ferieminner med barna.

- Og jeg vet hva jeg snakker om, for jeg har virkelig hatt dårlig råd. Man trenger ikke dyre sydenturer og dyre aktiviteter for å skape minner.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer