Mamma i Frankrike

- Jeg har tatt norske lærere for gitt!

Firebarnsmamma Eva blogger om forskjellene mellom Norge og Frankrike, som hun mener er spesielt store når det kommer til undervisning og disiplin i skolen.

NORSK MAMMA I FRANKRIKE: Selv om hun visste at det franske skolesystemet ville innebære en stor omstilling for barna, er Eva overrasket over hvor store forskjellene faktisk er. FOTO: Privat
NORSK MAMMA I FRANKRIKE: Selv om hun visste at det franske skolesystemet ville innebære en stor omstilling for barna, er Eva overrasket over hvor store forskjellene faktisk er. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Jeg har tatt det for gitt at barna mine følte seg respektert og anerkjent av lærerne, at de likte skolen og at de ikke var redd for lærerne sine, sier firebarnsmor Eva Auchet (44).

Siden i fjor høst har familien Auchet vært bosatt i Frankrike, hvor pappa Frank (40) er født og oppvokst. Familien har lenge hatt et ønske om å bli bedre kjent med den franske kulturen og da Eva fikk innvilget permisjon fra jobben sin bestemte de seg for å flytte ned for en toårsperiode.

Mens ektemannen pendler i jobben mellom Norge og Frankrike, har de fire barna Mina (18), Elaine (17), Lotta (14) og Timothè (10) begynt på fransk skole.

Men selv om hun visste at det franske skolesystemet ville innebære en stor omstilling for barna, forteller Eva at hun er overrasket over hvor store forskjellene faktisk er.

– Som mor til fire barn tror jeg at jeg har tatt det norske skolesystemet for gitt. Når jeg nå sammenligner den norske skolen med den franske, skjønner jeg hvor heldige de norske barna er og hvor spennende og interessante skoledager de har i Norge, sier hun.

Større fokus på høflighet og disiplin

Nylig har Eva begynt å blogge om de mange forskjellene mellom Frankrike og Norge, blant annet når det kommer til høflighet og disiplin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer