Voksen med ADHD:

- Jeg kan bli som en treåring med raserianfall

23 år gammel hadde Lone to småbarn, et hverdagsliv i kaos, null mestringsfølelse og muskler i helspenn. Så fikk hun diagnosen.

OPPDAGET AT HUN HADDE ADHD: Et tilfeldig møte med en kvinne som åpent fortalte om sin ADHD-diagnose, førte til at Lone i voksen alder endelig fikk vite årsaken til utfordringene sine. FOTO: Privat
OPPDAGET AT HUN HADDE ADHD: Et tilfeldig møte med en kvinne som åpent fortalte om sin ADHD-diagnose, førte til at Lone i voksen alder endelig fikk vite årsaken til utfordringene sine. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Jeg har alltid opplevd meg selv som keitete sosialt. Jeg skjønte ikke det sosiale spillet og slet med å bli forstått av andre, sier Lone Dalsberget (27).

Tobarnsmoren forteller om en oppvekst preget av en indre uro og mange konflikter med jevnaldrende. Samtidig var hun det mange nok vil karakterisere som en typisk «flink pike». På skolen fikk hun gode karakterer og gjorde alltid leksene sine i tide.

Fritiden tilbragte hun i taekwondo-salen, i perioder kunne det bli nesten 40 timer trening i uka, noe som førte til at hun som 14-åring kom inn på landslaget.

Hun hadde imidlertid alltid følelsen av at hun ikke passet helt inn og at hun ikke taklet det sosiale.

– Jeg ble lett et mobbeoffer og fikk slengt kommentarer etter meg, uten at jeg skjønte hvorfor. Det var som om vi var på helt forskjellige nivåer og jeg havnet ofte i konflikt med andre, forteller hun.

Kaotisk på hjemmebane

Som 18-åring blir hun gravid og får seg samboer. To barn med tre års mellomrom, i kombinasjon med hjem og jobb, krever sitt og de neste årene blir utfordringene hennes gradvis mer synlige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer