Hyperemesis gravidarum:

- Jeg kastet opp 30-40 ganger om dagen

Anja Solberg Lillegård (25) fikk ekstrem svangerskapskvalme, og var helt avhengig av kvalmestillende medisiner for å klare å gjennomføre svangerskapet.

SVANGERSKAPSKVALME: Anja fikk ekstrem svangerskapskvalme begge gangene hun var gravid, og var helt avhengig av medisinen Zofran. FOTO: Privat
SVANGERSKAPSKVALME: Anja fikk ekstrem svangerskapskvalme begge gangene hun var gravid, og var helt avhengig av medisinen Zofran. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Anja Solberg Lillegård (25) er tobarnsmamma, og for et par måneder siden fødte hun sitt andre, og trolig siste, barn. Under begge svangerskapene har hun fått hyperemesis gravidarum, ekstrem svangerskapskvalme. Kvalmen kom allerede i svangerskapsuke fire og fem, og varte helt frem til fødselen.

– Jeg kastet opp ekstremt mye under begge svangerskapene, det var ikke mulig å komme seg ut av senga uten medisiner.

Under første svangerskap tok Anja kontakt med lege. Hun ble bedt om å se an formen, før hun fikk medisiner.

– Jeg ble utrolig dårlig, og gikk ned ganske mange kilo. Jeg ble så dehydrert at jeg måtte legges inn på sykehus, og først da ble jeg tatt på alvor. Jeg fortsatte likevel å gå ned i vekt.

Under første svangerskap fikk Anja ernæring rett i blodet, og andre gangen fikk hun næring gjennom en knapp på magen. Medisinen Zofran har hjulpet henne mye.

– På de gode dagene har jeg tatt Zofran to ganger, på andre dager har jeg tatt flere tabletter. Kvalmen var like intens gjennom hele svangerskapet, det var helt grusomt. Jeg er så lykkelig for at graviditeten er over, sier Anja.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer