- Jeg kjente ingen som var hjemmeværende, og jeg var utrolig redd for hva folk ville si om meg

Wicki følte at hun var i ferd med å bli revet i stykker av familie og arbeid, så hun sa opp jobben. I dag er hun ikke lenger redd for å si ordet «hjemmeværende».

HJEMMEVÆRENDE: – Jeg følte meg så feil, fordi jeg ikke maktet begge deler, sier Wicki Larsen (35), som valgte å slutte i jobben for å ta seg av familien sin. FOTO: Jacueline Fluri
HJEMMEVÆRENDE: – Jeg følte meg så feil, fordi jeg ikke maktet begge deler, sier Wicki Larsen (35), som valgte å slutte i jobben for å ta seg av familien sin. FOTO: Jacueline Fluri Vis mer
Publisert

For fem år siden tok 35-årige Wicki Larsen et valg som ble livsforandrende for henne og familien. Hun jobbet i en barnehage og var en verdsatt medarbeider. Men hun var ulykkelig. For ingenting fungerte.

– Den lille gutten vår trivdes ikke i barnehagen. Det var voldsomt frustrerende. Jeg skulle ta meg av masse fine unger på jobb, samtidig som jeg visste at min egen gutt ikke hadde det godt. Jeg prøvde å være 100 prosent til stede begge steder. Men det kunne jeg selvfølgelig ikke, og det var et voldsomt uvær inni meg, husker Wicki.

Hun ble sint på seg selv for at hun ikke taklet både full jobb og rollen som småbarnsmor.

– Jeg følte meg så feil, fordi jeg ikke maktet begge deler. Det kunne åpenbart alle andre. Jeg speilet meg i venninnene mine. De gjorde det jo, så hvorfor kunne ikke jeg? sier Wicki som kaller seg selv for ekstremt perfeksjonistisk. Den gang, i hvert fall.

For hun og mannen hennes Anders traff et avgjørende valg da familien økte med datteren Astoria. De samtaler de hadde hatt om et annet liv, ble da mer konkrete.

– Vi bodde i en tipp topp luksusaktig leilighet og hadde et «egoistforbruk», der vi brukte mye penger på unødvendige ting. Vi hadde til og med en gartner og rørte ikke en finger når det gjaldt boligen. Men livet var ikke godt, det var for presset. Vi fikk enda et barn, og vi hadde for liten plass og for liten tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer