Skolestart

- Jeg lar sønnen min være hjemme de første dagene

Sønnen i den fattige familien orker ikke tanken på å komme på skolen og ikke ha noe å fortelle fra ferien.

BARN FRA FATTIGE FAMILIER: Mange barn fra fattige familier gruer seg til skolestart. FOTO: NTB Scanpix
BARN FRA FATTIGE FAMILIER: Mange barn fra fattige familier gruer seg til skolestart. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Skolestart er starten på den verste tiden av året, fordi man trenger så vanvittig mye utstyr frem mot den kalde årstiden, sier «Trude».

Alenemoren, som ønsker å fortelle sin historie anonymt, er mamma til en gutt som i disse dager skal begynne i sjette klasse.

Trude er ufør og rent økonomisk lever den lille familien på det absolutte minimum. Budsjettet har ingen rom for utskeielser og alt som handles inn blir nøye overveid i forhold til pris og nødvendighet.

Etter nok en sommerferie som familien kun har tilbragt hjemme, forteller hun at sønnen gruer seg til å treffe klassekameratene sine igjen.

– De første dagene like etter skolestart er det stort fokus på hva alle har gjort i ferien og mye prat om hvem som har vært i Spania eller i Florida. Sønnen min vil helst unngå dette og etter hver eneste ferie spør han om å få være hjemme de første dagene. Hvis han kan utsette skolestarten, slipper han å fortelle at han ikke har gjort noe i ferien.

– Jeg vet ikke om det handler om at han er redd for å ikke være kul nok i gjengen, han vil ikke si så mye om det. Han sier bare at det er flaut. Det er veldig trist at de begynner å måle hverandre så tidlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer