- Jeg levde det perfekte «Facebooklivet»

Laila var livredd for at andre skulle oppdage hva hun egentlig følte for sønnen sin.

DET MAGISKE ØYEBLIKKET SOM ALDRI KOM: Her skjønner Laila at noe er galt. Sønnen er lagt på brystet hennes etter fødselen og hun føler ingen ting. Foto: Privat
DET MAGISKE ØYEBLIKKET SOM ALDRI KOM: Her skjønner Laila at noe er galt. Sønnen er lagt på brystet hennes etter fødselen og hun føler ingen ting. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For to uker siden fortalte Stine Marie sin historie om fødselsdepresjon til Mammanett. 

Hun etterlyste mer åpenhet rundt sykdommen og responsen lot ikke vente på seg.

Svært mange kvinner fortalte på Mammanetts facebookside at de hadde opplevd det samme. Laila Helgesen (32) var en av dem.

Store forventninger 

Laila sier at hun alltid har ønsket seg barn. Da hun traff kjæresten Christer, kjøpte hus og ble gravid etter bare to måneder, var lykken komplett og hun gledet seg veldig til å bli mor.

– Jeg levde i den tro at morskjærligheten kom til å overfylle meg. Det var jo det alle sa! Jeg kom til å bli forelsket så fort jeg så ungen. Så fantastisk, forteller hun.

Klarte ikke ta på sønnen

Graviditeten gikk forholdsvis problemfritt, men fødselen ble noe dramatisk. Sønnen ble født prematur, i tillegg hadde han alt for lavt blodsukker. Da barnet omsider ble lagt på magen hennes, klarte ikke Laila å ta på ham.

– Det var vel da jeg innså at noe ikke var normalt. Jeg holdt hendene over ham, men klarte ikke holde rundt eller legge armene rundt ham. En pleier dyttet hendene mine ned på ham, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer