Fødselsdepresjon

- Jeg mistet troen på at det kom til å gå over

Julie Valsø byr på mamma-humor på instagram. Men da fødselsdepresjonen rammet henne, gråt hun hele tiden.

HUMORISTISK OM FORELDREROLLEN: Julie Valsøs Instagram-konto er preget av mye tull i alvoret og alvor i tullet. FOTO: Privat
HUMORISTISK OM FORELDREROLLEN: Julie Valsøs Instagram-konto er preget av mye tull i alvoret og alvor i tullet. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Jeg synes flere burde ta seg selv mindre høytidelig og tørre være ærlige, både om kjøkkenbenken sin og følelseslivet sitt. Det er ikke nok rotete hjem på Instagram, sier Julie Valsø (28).

Tobarnsmoren har det siste året seilet opp til å bli en av Norges mest populære mamma-influensere – og det til tross for at hun aldri legger ut bilder av barna sine i sosiale medier.

Som en norsk krysning av komikerne Celeste Barber og Amy Schumer, har hun blitt kjent for morsomme filmsnutter hvor hun ikke er redd for å by på seg selv.

Vi får blant annet se hvordan det kan arte seg når man har med seg småbarn i matbutikken, og hvordan småbarnsforeldre reagerer idet de får vite at det herjer småmark i barnehagen.

Filmene er hysterisk morsomme og har høy gjenkjennelsesfaktor for småbarnsforeldre, noe som har ført til at Julie i dag har mer enn 16.000 følgere på Instagram.

Bruker humor i hverdagen

Hovedinspirasjonen er sønnen på tre og datteren på 1,5 år, og alt kaoset som det å ha to små barn såpass tett i alder kan lede til.

Alle karakterene spilles derimot av Julie og ektemannen Espen, som bruker filmene som en slags småbarnsforeldre-terapi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer