- Jeg nekter å la meg presse til å la være å amme på cafe

Slik reagerte Ashley da hun fikk hatefulle blikk.

VALGTE Å STIRRE TILBAKE: - Jeg hadde lov til å være der og nektet å flytte på meg, sier Ashley. Foto: Ashley Kaidel
VALGTE Å STIRRE TILBAKE: - Jeg hadde lov til å være der og nektet å flytte på meg, sier Ashley. Foto: Ashley Kaidel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens mange mødre gruer seg for å amme offentlig, tyr stadig flere kvinner til sosiale medier for å vise at amming er helt naturlig – også ute blant folk.

En av dem er amerikanske Ashley Kaidel (24) som har vakt stor oppsikt etter at hun publiserte dette bildet av seg selv på Facebook.

LES OGSÅ: - Mine pupper, mitt valg!

Likte ikke at hun ammet

Fotografiet viser en episode som utspant seg under et restaurantbesøk for noen uker siden. Da Ashleys fem måneder gamle sønn begynte å vise tegn til sult, valgte Ashley å amme ham ved bordet der hun satt. 

– Han gråt ikke og jeg ammet ham veldig diskret, men uten å dekke meg til, forteller hun.

– Da oppdaget jeg en kvinne som stirret intenst på meg og som ga meg et ekkelt blikk fullt av hat. Hun forsøkte å få meg til å føle meg skamfull fordi hun ønsket at jeg skulle amme et annet sted, eller at jeg skulle dekke meg til, sier hun. 

Nektet å slutte

Ashley sier at hun ikke ville la seg mobbe ut av restauranten og fortsatte ammingen sittende ved bordet.

Hun dekket heller ikke til brystet for å tekkes den andre gjesten, men stirret i stedet ampert tilbake på kvinnen. 

– Blikket mitt sa «Jeg vil ikke bli flyttet. Beklager men babyen min er sulten og vil bli matet, på samme måte som du sitter ved bordet ditt for å mate seg selv.», sier hun. 

Da hun senere fikk se bildet og så sitt eget ansiktsuttrykk, postet hun det på Facebooksiden sin sammen med historien om hva som hadde hendt. Hun sier hun ville gi styrke til andre kvinner som ønsker å amme offentlig eller som har opplevd det samme. 

LES OGSÅ: Vakt bortviste ammende kvinne

Sammenlignet med pornografi

Ashleys bilde har i etterkant blitt delt tusenvis av ganger og hun har mottatt henvendelser fra hele verden. Selv om det i stor grad har dreid seg om støtteerklæringer, forteller Ashley til Mammanett at langt i fra alle meldingene har vært like positive.

– Jeg har også fått mye negativitet og det har til og med blitt opprettet en «Anti Ashley Kaidel» Facebokside. Det er helt absurd, sier hun.

– Jeg har fått hatefulle meldinger hvor folk har sagt at jeg burde begynne å jobbe med «voksenunderholdning» siden jeg er så glad i å vise frem brystene mine. Det er nesten komisk.

Mange møter motstand

Ashleys ønske er at alle mødre skal få gjøre det de er komfortable med, uten å møte negative blikk og kommentarer fra andre. Noe hun mener er svært vanlig USA i dag. 

– Vi har helt drevet vekk fra våre røtter. Vi glemmer at våre forfedre gikk rundt nakne og ammet barna når de trengte mat uten å dekke seg til. 

– Det som tidligere ble sett på som normalt og som man hyllet kvinner for, ble nå sett ned på og man blir bedt om å dekke seg til eller å gå et annet sted. Hvilket samfunn bruker en kvinnes bryster for å markedsføre de siste motetrendene, samtidig som de ydmyker dem for å bruke brystene for det de ble skapt for – nemlig å mate et barn, spør hun. 

– Det er på tide at folk våkner opp og husker at amming er vakkert og naturlig, og ikke støtende for noen!

LES OGSÅ: Oslo Lufthavn åpner ammerom

Hva mener du? Skriv gjerne en kommentar nedenfor eller delta i pollen.

Hva mener du om offentlig amming? (Avsluttet)
Barnets behov for mat skal vektlegges mest. Mødre bør kunne amme overalt og spisesteder og deres gjester må respektere det.64% (5668)
Mødre bør få lov til å amme på restaurant, men bør dekke seg til og ikke vise unødig hud.26% (2316)
Når man skal amme bør man først og fremst ta hensyn til omgivelsene. Unngå å amme på spisesteder.10% (891)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer