Nedstemt etter fødsel

- Jeg opplever en identitetskrise etter å ha blitt mamma

Amanda Colldén (32) hadde en drøm om å bli mamma, men livet etter fødsel er ikke blitt slik hun hadde sett for seg.

TRAUMATISK FØDSEL: Fødselen ble ikke slik Amanda hadde sett for seg. Foto: Privat
TRAUMATISK FØDSEL: Fødselen ble ikke slik Amanda hadde sett for seg. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amanda Colldén (32) hadde et sterkt ønske om å bli mamma. Veien til graviditet ble lengre enn hun hadde sett for seg, fødselen ble overhodet ikke som forventet, og etter at hun ble mamma, føler hun at hun har mistet seg selv.

- Jeg opplever en slags identitetskrise etter å ha blitt mamma. Livet mitt er mye kjedeligere: Jeg er mer trøtt, gjør mindre morsomme ting, lager mindre mat, og trener mindre. Jeg var klar over at det kom til å bli sånn, men småbarnsårene er ikke noe for meg, sier hun.

Det mange tier om, vil Amanda gjerne snakke om. Det kan virke som et slags oppgjør med mammapolitiet, og 32-åringen har ingen problemer med å snakke om det som er vanskelig.

- Jeg liker å snakke i dybden, og bryte tabuer.

Podkast-suksess

Amanda har, sammen med Anna Dahlbäck, jobbet med podkasten «Alla våra ligg» i flere år. Podkasten var en av de mest populære i Sverige, men i fjor bestemte de seg for å slutte. «Alla våra ligg» fikk nye programledere, og Amanda startet sin egen podkast – «Föräldrarapporten».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer