TikTok-trend:

- Jeg reagerer på at en sånn fysisk handling blir utført mot et barn

Småbarnsforeldrene reagerer på TikTok-trenden som går viralt.

TIKTOK-TREND: Firebarnsforeldrene Sebastian Solberg og Nikoline Anundsen reagerer på TikTok-trenden. Foto: Privat
TIKTOK-TREND: Firebarnsforeldrene Sebastian Solberg og Nikoline Anundsen reagerer på TikTok-trenden. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Mange har lagt merke til en slags trend som har florert på internett den siste tiden, en såkalt «egg crack challenge», hvor foreldre står sammen med barna sine og lager mat, gjerne baker. Voksenpersonen står med et egg i hånden som normalt kakkes i bakebollen, men istedenfor blir egget kakket i panna på barnet. Såpass raskt og hardt at det naturlig nok knuser.

Det er meningen at det skal være morsomt, og noen barn synes også det da de selv begynner å le, mens andre barn skriker eller ser forvirret eller lei seg ut – naturlig nok, da det kommer så brått på.

Mens noen synes at videoene er morsomme, er det andre som reagerer kraftig. Under videoene på TikTok er det mange som mener at barna blir utnyttet for at foreldrene skal få visninger på videoene sine, og flere lurer på hva som er galt med disse foreldrene.

Reagerer kraftig

To av dem som har reagert kraftig, er Sebastian Solberg og Nikoline Anundsen, som har fire barn sammen. Paret tok opp denne trenden i en podkast-episode i «Seb & Nikki». De synes overhodet ikke at trenden er underholdende.

- Jeg vet ikke om jeg er nærtakende, men jeg tenker… du ville ikke klaska til barnet ditt i panna? Jeg liker det ikke. Du må jo ta i litt for at et egg skal knuse. Jeg reagerer på at det er en fysisk ting som blir gjort mot et barn. Det er jo ikke lov til å slå et barn, sier Sebastian i podkast-episoden.

- Liker det ikke

I tillegg til at det er en fysisk handling retta mot barna, reagerer Nikoline på at det hele blir filmet, i en situasjon barnet i utgangspunktet synes er hyggelig, sammen med en person de stoler på, men så blir de revet ut av situasjonen på en så brå måte.

- Eldre barn skjønner at det skal være morsomt, men yngre barn skjønner det ikke, og kan kanskje få følelsen av at de blir filmet for å få vondt. Jeg liker det ikke, sier Nikoline, før hun beskriver en av videoene hun har sett:

- Det var en video med en mor og to barn, hvor moren kakket et egg i hodet til det minste barnet, som blir helt satt ut, og du ser tårene presser på. Så står mor og storesøster og får latterkrampe, sier hun opprørt.

Mange reagerer i kommentarfeltene: «Såre et barn og le? Ikke gøy!» er det en som skriver. «Trist! Alle barna ser så opprømte ut, og så gjør foreldrene dette mot dem». «Idiotforeldre. De første til å mobbe barnet» skriver en annen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer