Fødsel i bil

- Jeg sa til Kenneth at han måtte stoppe bilen fordi babyen kom NÅ

Med en samboer som febrilsk forsøker å konsentrere seg om bilkjøringen og en småpludrende datter i baksetet, kjenner Susanne til sin forskrekkelse at hodet er på vei ut.

FØDTE I BILEN: Susanne hadde aldri forestilt seg at hun ikke ville rekke frem til fødeavdelingen i tide. Foto: Privat
FØDTE I BILEN: Susanne hadde aldri forestilt seg at hun ikke ville rekke frem til fødeavdelingen i tide. Foto: Privat Vis mer
Publisert

– Jeg hadde aldri i mine villeste drømmer forestilt meg at jeg faktisk kom til å føde i bilen og at det skulle gå så bra som det gjorde, forteller Susanne Sunde (29) med et smil.

For knappe seks uker siden ble hun mamma til lille Liam Alexander og fødselen ble overhodet ikke slik hun og samboer Kenneth (40) hadde forventet.

Terminen hadde kommet og gått, og Susanne var veldig klar for å føde da hun en natt i juli plutselig våkner av at vannet gikk. Uten å vekke samboeren tok hun først en kjapp telefonsamtale til fødeavdelingen for å informere dem om at fødselen var i gang.

– De ba meg følge med på fargen og ta på meg et bind. Fargen på vannet var mørk rosa så jeg var noe urolig, men jeg tenkte at jeg måtte forsøke å sove litt slik de anbefalte. Hele kroppen min skalv og jeg mistenker att jeg var sånn halvveis i sjokk. Plutselig var jo dagen her, forteller hun.

Men Susanne rekker knapt å få på seg nytt undertøy før de første riene melder sin ankomst og hun skjønner at de ikke har noe tid å miste. Hun vekker Kenneth og raskt pakker de sammen det de trenger å ha med seg til sykehuset. Datteren Elina Alexandra (16 mnd) skal også være med på turen mot fødeavdelingen, hvor hun skal overleveres til Susannes mor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer