Bilsyk

- Jeg sitter klar med spyposen selv på korte turer

Blir barnet veldig lett bilsyk? Her er ekspertenes beste tips.

VELDIG LETT BILSYK: Helt siden hun bare var noen måneder gammel, har Amalie (1) vært plaget av kraftig bilsyke. FOTO: Privat
VELDIG LETT BILSYK: Helt siden hun bare var noen måneder gammel, har Amalie (1) vært plaget av kraftig bilsyke. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Tre klesskift, håndklær, våtservietter, ekstra tisselaken, antibac og spyposer. Dette er bare noe av det Anja Klemetrud Dalseghagen (25) og samboer Espen Thoresen (25) må ha med seg i bilen når de skal på tur med datteren Amalie (1).

Helt siden hun bare var noen måneder gammel har hun nemlig vært plaget av kraftig bilsyke.

Selv korte bilturer på fem minutter kan være nok til at hun kaster opp over hele seg.

– Jeg har som regel med et ekstra klesskift til meg selv også, da det ofte kommer på meg fordi jeg sitter klar med spyposen ved siden av henne i baksetet. Noen ganger kommer det helt uten forvarsel, men etter hvert som hun har blitt eldre, ser vi lettere signalene når hun blir kvalm og dårlig, sier mamma Anja.

– Jeg aner ikke hvor mange ganger vi har vasket trekket på bilstolen. For å redusere gris har jeg klipt til et tisselaken slik at det passer i stolen og jeg er glad vi har skinnseter i bilen! Enkelte ganger blir hun dårlig etter bare noen minutter, mens andre ganger kan vi være så heldige å kjøre en time uten at det skjer noe. Flere ganger har vi opplevd at hun er i god form, men at hun allikevel plutselig spyr tre minutter før vi er fremme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer