Sophie Elise

- Jeg skal spise morkaken min

Sophie Elise har planen klar etter fødsel.

SOPHIE ELISE: Influenseren er gravid med sitt første barn. Foto: Ida Bergersen.
SOPHIE ELISE: Influenseren er gravid med sitt første barn. Foto: Ida Bergersen. Vis mer
Publisert

Det var i midten av november i fjor at influenser Sophie Elise Isachsen (28) delte nyheten om at hun er gravid.

«Så takknemlig for det lille mennesket som vokser i magen min, 2024 blir litt av ett år» skrev hun på Instagram.

Siden den gangen har hun delt bilder og oppdateringer underveis i svangerskapet. Mandag denne uken kom hun med en mer uvanlig oppdatering:

- Jeg skal spise morkaken min, haha, skriver hun.

KK har vært i kontakt med Sophie Elise som sier hun ikke har noe mer å si om dette nå.

- Helt fantastisk

Sophie Elise er ikke den første som begir seg ut på dette. Det har også Kim Kardashian, Alicia Silverstone, Hilary Duff og Chrissy Teigen gjort.

Også i Norge velger kvinner å spise morkaken sin, og en av dem er firebarnsmamma Ingrid Marie Hjertefølger (36), som KK snakket med i 2019.

Morkaken, som hadde blitt frosset ned rett etter fødselen, lå dypfryst i en tett boks i vente på vår og treplanting. Så ble den tint opp slik at fosterhinnene og navlestrengen kunne fjernes. Deretter ble den skåret opp i små biter og fryst på nytt i en egen boks.

– Etter å ha vært vegetarianer og veganer i mange år, var dette en ganske absurd ting å gjøre, fortalte Ingrid Marie til KK den gangen.

– Det var blodig, og det var uvant, men det var helt fantastisk. Jeg smilte, gispet og lo hele tiden. Følte meg fri, sterk og litt rebelsk bare av tilberedningsprosessen.

Ingrid Marie er overbevist om at det å spise morkaka ga henne en positiv helsegevinst.

– Det ga meg en energiboost og var med på å løfte meg ut av angsten og nedstemtheten. Morkaka ga meg glede og latter, sprengte grenser jeg ikke ville ha og det opplevdes som å ta meg selv og kraften min tilbake. Gjøre krav på det som opprinnelig var meg. Empowerment er ordet.

FULL KRANGEL: Etter å ha kommet skjevt ut i første uke av «Farmen kjendis», eskalerer det ytterligere mellom Bahare Viken og Cristian Brennhovd. Slik gikk det da vi inviterte dem inn for å løse konflikten. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Anbefales ikke

Annetine Staff, overlege ved Oslo universitetssykehus og professor ved UiO, fortalte til KK den gangen at man i USA har forsket på om det kan være noen helsegevinster ved å spise morkake.

– Per i dag er det ikke påvist noen positive effekter. Så selv om morkaken på mange måter er et fantastisk organ, kan jeg ikke anbefale kvinner å spise den, uttalte hun i 2019.

Hvorvidt det kan være noen farer forbundet med å spise morkaken, så kommer det ifølge Staff an på morkakens tilstand og hvordan den tilberedes. I USA sender kvinner vanligvis inn morkaken til tørking og får den i retur i pilleform.

Morkaken er jo gammelt, døende vev som har gjort sin innsats for at fosteret skal vokse, det er altså slitne gamle celler. Hvis du har en infeksjon i blodet eller i morkaken, kan det å spise den potensielt gi ulemper, la hun til.

Sophie Elise har overfor motebladet ELLE uttrykt at hun ser veldig frem til å bli mamma:

- Jeg tror absolutt at skandalene det siste året har banet vei og gjort meg klar for mammarollen. Jeg tror alt skjer for en grunn – det var dette som skulle få meg ut av mørket og gi livet mitt mening igjen, uttalte hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet