Monica Nyhus

- Jeg sto med ryggen mot sola, så ikke strekkmerkene var så synlige

Monica Nyhus deler ærlig bilde for å hjelpe andre.

MONICA NYHUS: Monica oppfodrer andre til å akseptere kroppen som den er etter graviditeten. Foto: Espen Solli / TV 2
MONICA NYHUS: Monica oppfodrer andre til å akseptere kroppen som den er etter graviditeten. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

- Jeg tror det er helt normalt at man kjenner på komplekser når det gjelder kropp, skriver influencer Monica Nyhus (35) i et Instagram-innlegg, med et bilde som viser gravidmagen, og et bilde etter graviditet.

Monica har født fire barn, og da vil naturligvis kroppen endre seg litt.

Hun forklarer videre at hun har «kranglet» med kroppen sin, og at hun i den prosessen har fått mange tanker i hodet på en gang.

- Det er også mange som plutselig befinner seg i ulike veivalg, og noen ganger tar man valg man aldri ville anbefalt sin egen beste venn, skriver hun videre.

Må være tålmodig

Monica har erfart at det ligger mye styrke i å være tålmodig, og lære seg å akseptere kroppen og endringene som har kommet.

- Det er utrolig hva som skjer når man blir eldre, og det er en styrke i å bære seg selv med stolthet og takke kroppen for alt den er i stand til. Behandle den godt og snakke den opp, og ikke ned, oppfordrer hun.

Oppgjør med redigerte bilder

I et tidligere innlegg tok hun et oppgjør med redigerte/oppstilte bilder på sosiale medier.

- Vi vet at det vi ser ikke gjenspeiler virkeligheten. Vi vet at vi burde stille en del kritiske spørsmål, men likevel er vi raske til å kritisere oss selv. Og det er vel her det begynner å bli farlig? skrev hun, og la ved et eksempel på hva som skjedde første gang hun luftet mammakroppen på stranden.

- Jeg var utilpass og ukomfortabel. Jeg husker jeg sto med ryggen til sola, for da var ikke strekkmerkene så synlige. Jeg brukte lang tid på å akseptere den nye kroppen min, og det hjelper så innmari når man ser et mer nyansert bilde i sosiale medier. Jeg setter pris på en realitetssjekk blant de mange fine bildene, skrev hun videre, og postet et ufiltrert bilde av seg selv.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer