- Jeg tror nok noen blir overrasket over at tvillingfødselen går lettere enn de forventet

Slik foregår en tvillingfødsel. I noen tilfeller kan det være behov for å få barnet ut raskere ved å bruke tang eller vakuum.

TVILLNGFØDSEL: En tvillingfødsel innebærer større risiko og krever god oppfølging på fødestuen. Foto: Lane B Photography
TVILLNGFØDSEL: En tvillingfødsel innebærer større risiko og krever god oppfølging på fødestuen. Foto: Lane B Photography Vis mer
Publisert

– Den største forskjellen på en tvillingfødsel og en «vanlig» fødsel er at tvillingfødselen alltid blir overvåket kontinuerlig med henhold til fosterlyden. Det er jo naturlig nok litt større risiko forbundet med en tvillingfødsel, fordi det er to barn som skal passes på, forteller Åse Kari Kringlåk, jordmor og avdelingsleder for Fødselshjelp og Kvinnesykdommer ved Sykehuset Telemark HF.

Kringlåk forklarer at tvillingfødsler alltid skal foregå på sykehus som har kvinneklinikkstatus, det innebærer at fødeavdelingen skal ha tilgang på gynekologer, barnelege og anestesi.

– Det vil si at man ikke kan føde tvillinger på mindre fødestuer. Kvinnene har heller ikke mulighet til å for eksempel føde i vann, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer