Sandra Lyng

- Jeg turte ikke være åpen om at jeg ønsket keisersnitt

Å bli utsatt for mammapolitiet kan være ødeleggende og føre til depresjoner, mener Sandra Lyng

UTSATT FOR MAMMAPOLITIET: Sandra Lyng er en av flere norske kjendismødre som ofte utsettes for det såkalte mammapolitiet. FOTO: NTB
UTSATT FOR MAMMAPOLITIET: Sandra Lyng er en av flere norske kjendismødre som ofte utsettes for det såkalte mammapolitiet. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

I et intervju med Iselin Guttormsen i podcasten G-punktet forteller Sandra Lyng (34) om hvor skadelig det kan være å bli utsatt for såkalt «mum shaming», eller «mammapolitiet» som vi kaller det på norsk.

Sandra viser til en kronikk hun skrev i VG om hvordan hun lot seg påvirke av mammapolitiet, da hun og forloveden Lasse Joachim Langerud (37) ventet sønnen Sander.

Artisten turte blant annet ikke være åpen om at hun hadde fått innvilget keisersnitt på grunn av fødselsangst. Hun var redd for å få negative tilbakemeldinger om at hun var «too posh to push» eller at hun gjennom å ta keisersnitt skadet barnet sitt.

– Saken er, og jeg skammer meg litt for å innrømme det, men jeg var redd for mammapolitiet. I denne sårbare situasjonen ville jeg ikke vært sterk nok til å takle sånne kommentarer. Så jeg holdt kjeft om det. Mammapolitiet vant, skrev hun den gang.

I podcasten forteller Sandra at hun i etterkant av kronikken har fått svært mange tilbakemeldinger fra andre mødre som har hatt lignende opplevelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer