- Jeg var «den mora» som aldri deltok på foreldremøter og tilstelninger

Tobarnsmoren Siw (42) har vært syk i mange år

VANSKELIG PERIODE: Å bli rammet av kronisk utmattelsessyndrom gjør hverdagen som mamma utfordrende. Foto: Privat
VANSKELIG PERIODE: Å bli rammet av kronisk utmattelsessyndrom gjør hverdagen som mamma utfordrende. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Er moren din død?

Siw glemmer ikke samtalen hun overhørte mellom to jenter på en skoleavslutning. Moren til jenta var aldri med på tilstelninger på skolen. Hun var hjemme, kronisk syk.

Ordene traff henne hardt fordi hun selv har en kronisk tilstand. I flere år har hun vært «den mora» som aldri gikk på foreldremøter eller deltok på tilstelninger.

– Jeg ble sikkert sett på som uinteressert av andre foreldre som ikke visste, sier Siw.

Sliten og lite tålmodig

Siw Eriksen (42) er gift og mamma til to barn på 11 og 9. For noen år tilbake begynte kroppen hennes å gi henne signaler om at ting ikke helt var som de skulle.

– Jeg husker jeg var så sint hver kveld når jeg var med ungene på badet. Jeg fantes ikke tålmodig og mannen min måtte ta over kveldsstellet, forteller hun.

LES OGSÅ: Hodepine eller migrene?

Utviklet seg gradvis

Siw følte seg konstant sliten, det verket i nakke, hode og rygg. Hun brukte opp alle kreftene sine på jobb og måtte ofte legge seg når hun kom hjem. For tre år siden sa kroppen helt stopp.

Siw klarte ikke lenger å ta del av familielivet hverken når det gjaldt praktiske oppgaver i hjemmet eller oppfølging av barna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer