Feberkramper

– Jeg var hysterisk og fortalte 113 at han var livløs

Annja og Ola fikk sitt livs sjokk da de plutselig fant sønnen Leander bevisstløs i sofaen.

KRAFTIG FEBERKRAMPEANFALL: Den fine sommerdagen fikk en dramatisk slutt, da fire år gamle Leander plutselig fikk et kraftig anfall av feberkramper. FOTO: Privat
KRAFTIG FEBERKRAMPEANFALL: Den fine sommerdagen fikk en dramatisk slutt, da fire år gamle Leander plutselig fikk et kraftig anfall av feberkramper. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det hele skjedde i juni for et par år siden, på en dag med usedvanlig varmt og klamt vær. Firebarnsmor Annja Njåstad (28) og samboer Ola Niklas Strømshoved (32) hadde hatt en lang og fin dag med ungene utendørs.

Men da de på ettermiddagen gikk inn for å lage middag, oppdaget de at Leander, som var fire år den gangen, var litt slapp og rød i ansiktet.

– Det var som at han hadde fått solstikk og han sa han ikke orket å spise middag. Jeg svarte at han kunne få slippe det og lot ham få sitte i sofaen med litt chips. Vi tenkte han var dehydrert og at han burde få i seg salt og vann. Vi kjente også at han var litt varm, så vi ga ham en Paracet, forteller Annja.

Et syn han aldri glemmer

Samboerparet går inn på kjøkkenet for å lage middag til familien, men kort tid etterpå får Ola en ekkel følelse og går inn i stua hvor Leander har sittet et par minutter for seg selv. Der får han et syn han aldri kommer til å glemme.

Leander lå bevisstløs i sofaen med blå ansiktsfarge og med øynene rullende bakover i hodet. Han hadde også masse skum som kom ut av munnen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer