Sjelden sykdom:

- Jeg var ikke sikker på om han kom til å overleve

Katrine (23) mistet sønnen på tre måneder, og verden holdt på å rase sammen igjen da hun var nær ved å miste eldstemann, som har en ekstremt sjelden sykdom.

SJELDEN SYKDOM: Liam André ble alvorlig syk, og mor Katrine var livredd for å miste sønnen sin. FOTO: Privat
SJELDEN SYKDOM: Liam André ble alvorlig syk, og mor Katrine var livredd for å miste sønnen sin. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Katrine Liestøl Olsen er bare 23 år gammel, men har født tre barn, og sammen med samboeren Adrian, har de vært igjennom mye.

Liam André kom til verden i januar 2014, og paret var utrolig stolte over å ha blitt foreldre. Han var en frisk gutt, som utviklet seg som normalt. Men for kort tid siden ble han alvorlig syk.

– Det startet med at Liam André ble forkjølet, slapp og blek, i tillegg til at han hovnet opp rundt øynene. I løpet av noen få dager ble han verre og verre, og slet med å puste.

LES OGSÅ: Datteren døde på juleaften

Den lille gutten havnet på sykehuset, men tilstanden forverret seg. Plutselig fikk han hjertestans. Legene startet gjenopplivning, og etter 30 minutter begynte hjertet hans å slå igjen, og han ble flyttet over til Rikshospitalet.

– Jeg husker egentlig veldig lite fra disse dagene – jeg kunne ikke tro at det var sant. Det føltes veldig urettferdig, og jeg var ikke sikker på om han kom til å overleve. Jeg var livredd!

Under oppholdet på Rikshospitalet fant legene ut at Liam André har en sjelden sykdom som heter Idiopathic Systemic Capillary Leak syndrom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer