Hypnofødsel

- Jeg var så redd for å føde at jeg vurderte å ikke få barn

Ida Arnesen (31) hadde lammende fødselsangst.

FØDSELSANGST: Ida Arnesen (31) forteller hvordan hun selv slet med fødselsangst. FOTO: Privat
FØDSELSANGST: Ida Arnesen (31) forteller hvordan hun selv slet med fødselsangst. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Interessen for hypnofødsel synes å være økende blant norske gravide og de siste årene har det dukket opp stadig flere private foretak som tilbyr kurs.

Men hva er egentlig hypnofødsel og hvorfor velger noen kvinner denne metoden når de skal føde?

Ida Arnesen (31) har i ett års tid drevet kurs gjennom nettsiden Hypnofødsel.no. Hun forteller at det hele startet som et resultat av at hun selv slet med fødselsangst.

– Jeg var så redd for å føde at jeg faktisk vurderte å ikke bli gravid. Jeg turte knapt snakke om det. En venninne av meg visste at jeg var redd og anbefalte meg å ta et kurs i hypnofødsel.

– Jeg leste først Katharine Graves bok om hypnofødsel og bestemte meg for å prøve. Bare noen uker inn i kurset opplevde jeg en stor transformasjon. Fra å ha søvnløse netter hvor jeg våknet kaldsvett med mareritt, begynte jeg å glede meg til fødselen. Følelsen av å endelig kunne slappe av og være trygg, er vanskelig å beskrive.

– Allerede 15 minutter etter at datteren min kom til verden sa jeg høyt ut i fødestua at dette var noe jeg fint kunne gjøre igjen. Og da hadde jeg absolutt ikke en fødsel hvor babyen bare sklir ut, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.