Ekstrem kresenhet

- Jeg vil ikke at sønnen min skal bli like kresen som meg

Tånje liker hverken sauser, poteter eller laks, men nå vil hun gjøre noe med kresenheten sin. Her er ernæringsfysiologens beste tips.

KRESEN MAMMA: Kan barn bli påvirket av foreldrenes kresenhet? Ja, mener ernæringsfysiolog. FOTO: NTB Scanpix
KRESEN MAMMA: Kan barn bli påvirket av foreldrenes kresenhet? Ja, mener ernæringsfysiolog. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Potet er min aller verste fiende, smiler Tånje Steiro (27). Så lenge hun kan huske har hun vært veldig kresen, noe som innebærer at hun rett og slett ikke liker mye av de matvarene folk flest forventer at «alle» spiser.

Som for eksempel supper, sauser, kokte grønnsaker, fiskekaker, laks, torsk og potetmos - for å nevne noe.

I tillegg må favorittrettene være på en spesiell måte. Pizzaen kan for eksempel ikke ha annet fyll en kjøttdeig og ost, mens tacoen må bestå av tacokjøttdeig, ananas og knust ostenachos (i riktig rekkefølge).

– Folk som kjenner meg vet at jeg er kresen og da lager de som regel en ekstra middagsrett til meg eller lar være å blande i saus siden jeg ikke liker noen sauser. Noen blir nok litt oppgitt tror jeg, men folk ler som oftest hvis det blir snakk om matvanene mine. Jeg regner med at de ler av meg og ikke med meg, smiler hun.

Flaut å være kresen

Dersom hun kunne, hadde Tånje helst bare spist maten hun liker aller best, som pannekaker, taco eller kyllingfilet. Men etter at hun for ett år siden ble mamma for første gang, har hun bestemt seg for å gjøre noe med kresenheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer