Mamma

- Jeg ville gå på do uten smerter, ikke ligge sammen

Treningsekspert Stine Næss-Hartmann mener kvinnen ikke blir tatt nok på alvor etter fødsel. Hvorfor er det mer fokus på å komme i gang med sex enn å få tatt en skikkelig undersøkelse av underliv og bekkenbunn?

- Jeg ville gå på do uten smerter, ikke ligge sammen
Publisert

Stine Næss-Hartmann (34) er treningsprofilen og «Farmen»-deltakeren som med sitt skyhøye energinivå, og tilsvarende ladebehov (legger seg senest klokka ti hver kveld) jobber utrettelig med å inspirere andre til fysisk aktivitet.

Det var før hun ble mamma for rundt tre måneder siden.

Mye har skjedd siden da. Hennes egne leggerutiner har måttet vike for melkebehovet til den lille, og hennes egen kropp kan ikke umiddelbart legge ut på lange løpeturer, slik hun gjorde omtrent helt fram til fødsel.

- Jeg var jo i toppform, og trente og løp omtrent helt til Storm kom, sier Stine på telefon med KK.

- Akkurat det der vakte jo noen reaksjoner så klart. Jeg fikk en del anmodninger om å roe meg kraftig ned ja. Det får jeg jo alltid, sier Stine og ler og understreker at hun som hadde et slikt treningsgrunnlag fra før, og i tillegg følte seg både energisk og sprek under graviditeten, fint kunne trene slik hun gjorde.

- Hovedpoenget mitt var å kommunisere viktigheten av å lytte til kroppen. Er du i form? Kjør på. Er du sliten? Da må du hvile. Etter at Storm kom har jeg vært nøye på å ta det trinnvis selv, og ønsker å bygge opp muskulaturen gradvis, sier Stine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer